מה זה ליסינג?

 שי הרשקוביץ, מנכ"ל ליסקאר עונה על שאלות בנושא ליסינג:


מה יש בעסקת הליסינג שהפך אותה מדרך לקניית ציוד חדש לשיטה הרווחת כיום לרכישת מכוניות חדשות ומשומשות בישראל?

היתרונות וההצלחה של שיטת הליסינג לא נעלמה מעיני הציבור הרחב, שרצה להצטייד ברכבים חדשים ומודרניים, להימנע מההתעסקות שברכישת ובמכירת רכבים וליהנות משירותי חברות הליסינג השונות. חברות הליסינג מצדן, שזיהו את הדרישה, החלו לשווק מגוון סוגים של עסקאות ליסינג: ליסינג מימוני, ליסינג תפעולי וללקוחות השכירים ליסינג פרטי. ההצלחה של הליסינג הביאה לכך שכיום כמחצית מהרכבים השונים, העולים על הכביש בישראל, נרכשו באמצעות חברות הליסינג.

עד לפני כמה שנים המילה ליסינג הייתה זרה בלקסיקון שלנו, כיום המילה ליסינג רווחת בעיקר בתחום הרכב וכל מי שמחפש מכונית כבר יודע, שעליו לבדוק מה מציעות חברות הליסינג המקומיות.

ובכן, מה זה בכלל ליסינג? ומדוע שיטת הליסינג תפסה תאוצה בשוק העולמי והישראלי?

מעבר להיותה אמצעי רכישת רכב נוח ללקוחות פרטיים, ליסינג היא למעשה גם שיטה למימון ציוד כגון רכבים מסחריים, משאיות, ציוד הנדסי, ומכונות. לפני עידן הליסינג, כל מי שחפץ בציוד חדש נדרש להשקיע הון עצמי או לקחת הלוואה לשם הרכישה. שיטת הליסינג, למעשה, פותרת את בעיית המימון ומאפשרת לחברות בע"מ, עצמאים וללקוח הפרטי להצטייד במיכון חדש ולשלם בעבורו בתשלומים חודשיים קבועים וידועים מראש, ליהנות מהוצאה מוכרת לצורכי מס ותזרים פנוי, תוך אפשרות ליהנות משרותי תחזוקה, טרייד-אין וביטוח.

סוגי הליסינג הנפוצים היום בשוק הם:

ליסינג תפעולי - מתאים בעיקר לחברות בעלות ציי רכב גדולים של עשרות ומאות כלי רכב, בהן נושא תחזוקת הרכבים מהותי. בליסינג התפעולי חברת הליסינג דואגת לקחת את הרכבים לטיפולים שוטפים ותחזוקה שוטפת ודואגת לרכבים חלופיים במקרה הצורך. בסוף התקופה הרכבים מוחזרים למגרשי חברת הליסינג.

ליסינג תפעולי חלקי - מתאים לחברות עם ציי רכב קטנים ולעוסקים מורשים. שם הלקוח יכול לבחור את מרכיבי השרות שדרושים לו תוך קבלת חשבוניות חודשיות המוכרות לצורכי מס במלואן בניכוי שווי שימוש או שווי שימוש רעיוני (לרכבים מתחת ל 3.5 טון ורכבי פנאי ושטח).

ליסינג מימוני - מתאים ללקוחות עסקיים שלא מעוניינים במרכיב התחזוקה. אורך העסקה חייב להיות מינימום 60 חודשים (לרכבים מעל 4.5 טון 45 חודשים) ובסופה יש אופציה הזדמנותית לרכישת הרכב. גם כאן חברה בע"מ יכולה ליהנות מחשבונית חודשית המוכרת במלואה לצורכי מס בתנאי שנזקף שווי שימוש. לעוסק מורשה עסקה זו תחשב כליסינג מימוני רק אם אורך העסקה יהיה מינימום 80 חודשים (לרכבים מעל 4.5 טון 60 חודשים) ולכן רוב העוסקים המורשים בוחרים בעסקאות ליסינג תפעולי חלקי.

ליסינג פרטי - מתאים ללקוחות שכירים. למעשה מדובר במימון חוץ בנקאי המאפשר ללקוח ליהנות מיתרונותיה של חברת הליסינג, תנאי העסקה לרוב מגלמים את ההנחות שחברות הליסינג מקבלות מהיבואן , אפשרויות מגוונות ונוחות לפריסת התשלומים ובסוף התקופה אף לבחור ליהנות משרותי טרייד-אין.

פני הליסינג לאן?

אין ספק שהיתרונות הרבים של עסקאות הליסינג: היותו מימון חוץ בנקאי שאינו מכביד על מסגרת האשראי, הוצאה מוכרת לצורכי מס, טרייד-אין ועוד, ימשיכו להוות דרך נוחה וחכמה כלכלית לחברות בע"מ ולעוסקים מורשים. גם הליסינג הפרטי ימשיך לתפוס תאוצה, מדוע לרכוש במזומן ? או להכביד על מסגרת האשראי ? כשאפשר ליהנות מתשלומים חודשיים נוחים ידועים מראש ובסוף התקופה להחליט האם להישאר עם הרכב או להתקדם בקלות לרכב חדש.

 

* אי עמידה בתשלומים עלולה לגרור ריבית פיגורים והליכי הוצל"פ

כתבות ליסינג נוספות