רכב מסחרי קטן לעסק

עסקים קטנים רבים משתמשים ברכב מסחרי קטן לצורכי עבודה לדוגמא טכנאים, נגרים, נגנים המובילים ציוד הגברה וכלי נגינה, ועוד. העסקים הקטנים מהווים למעשה 90% מהעסקים בארץ. למרות השימוש ברכב המסחרי הקטן, הטנדרון, לעבודה הוא מסווג היום מבחינת רשויות המס כרכב פרטי. המשמעויות של סיווג זה הן שהמע"מ על הרכב אינו מוכר, שיש לשלם בגינו שווי שימוש ושהפחת בגינו הוא רק 15% בשנה. את מסירות הרכבים המסחריים הקטנים מובילה בשנים האחרונות הסיטרואן ברלינגו. בקבוצה זו ניתן למצוא גם את הרנו קנגו, פיאט דובלו , ניסאן NV200, וההשנה התווסף שחקן משמעותי - טויוטה סיטי 5. היתרון הבולט של רכב מסחרי קטן הוא ביכולת העמסה שלו והמחיר הנמוך יחסית בהשוואה לרכבים מסחריים גדולים יותר.

נשאלת השאלה אז איך בכל זאת ניתן להכיר בהוצאות ? בעלי עסקים רבים אינם מודעים לכך שעסקת ליסינג מספקת חשבונית שכירות חודשית שהנה הוצאה מוכרת. במקום לקזז פחת של 15% בשנה ניתן למעשה ליהנות מ"פחת מואץ" , רוב עסקאות הליסינג נמשכות בין 3 ל 5 שנים ומעניקות חשבונית שכירות המוכרת כהוצאה לעומת רכישה בין אם במזומן או בהלוואה בנקאית אז ניתן לקזז את הרכב ב- 80 חודשים (7 שנים ו 8 חודשים!). יתרון נוסף של של עסקת ליסינג הוא שבתום התקופה ניתן להחזיר את הרכב לחברת הליסינג ובכך למנוע תשלום מס רווח הון בהחלפה הבאה.

איזו עסקת ליסינג מתאימה לעסק קטן? ישנן 3 עסקאות ליסינג בולטות: ליסינג מימוני ל- 60 חודשים, ליסינג תפעולי מלא וליסינג תפעולי חלקי . ליסינג מימוני הוא למעשה עסקה ל- 5 שנים אשר מתאימה בעיקר לללקוח שהרכב ששלו אינו נוסע ק"מ גבוה ולחברות בע"מ (לעוסק מורשה העסקה צריכה להמשך 80 חודשים) . ליסינג תפעולי מלא מתאים בעיקר לחברות בעלות צי רכבים גדול אשר מצריך טיפול והתעסקות רבה. עסקת ליסינג תפעולי חלקי נמשכת לרוב 36-44 חודשים, היא  מתאימה לעסקים שמסוגלים לדאוג לתחזוקת הרכבים עצמאית ועל ידי כך היא מאפשר לעסק ליהנות מפחת מואץ הן לחברה בע"מ והן לעוסק מורשה.

לסיכום, למרות שהרכבים המסחריים הקטנים הם למעשה רכב עבודה לכל דבר ולמרות שמצהרים על עידוד ותמיכה לעסקים קטנים בפועל רשויות המס אינן מכירות ברכבים אלו ,המשמשים בעיקר את העסקים הקטנים, כרכבים לצרכי עבודה. על רקע זה, בולט יתרון המיסוי של עסקת ליסינג לעסקים.

מנהלי הלקוחות של ליסקאר עומדים לרשותכם בכל שאלה, קטנה או גדולה, בטלפון 3900* או באמצעות פנייה בטופס צור קשר בדרך לעסקת הליסינג הבאה שלכם.

 

* אי עמידה בתשלומים עלולה לגרור ריבית פיגורים והליכי הוצל"פ

כתבות ליסינג נוספות